Laktosfri god kaka

Jag minns inte vem det var, men någon frågade mig en gång om jag hade ett recept på en god laktosfri
chokladkaka.
Och såklart jag har!

1 dl sojagrädde, el mjölk
2 dl socker
100 g smält laktosfritt smör/margarin
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
5 msk kakao


Blanda alla ingredienser.
Rör, vispa inte!
Smöra och böra en form
Häll i smeten och in i ugnen.

20-25 min
175 grader

Hoppas det smakar!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

I övrigt så är allt helt OK just nu.
Läste tyvärr ut Innocent mage och Awakend mage böckerna, men arvika bibliotek har beställt böcker som True blood bygger på! Wie! Så nu klarar jag mig nog till säsong 3 kommer ut!

Pilo mår bra. Han är dock så pigg så gudarna hjälpte mig vid våra turer.
Kära Madame är ju som hon är. Hon gör som hon gör med!

Vår kära granne har varit snäll och hjälpt oss ge hästarna lunchhö, iförrgår fick hon dock ännu en uppgift, en mycket oväntad en.
När hon kom för att ge dom lunch stod en häst och väntade på henne, utanför hagen, och hon var mycket ivrig att få komma in igen så hon kunde få sin mat.

Tydligen hade en stolpe gått av och Pia kunde ju inte låta bli att gå ut och se till att allt stod rätt till på gården. Det går att följa hennes promenad i snön och hon har varit flitig. Hon var nere på vägen två gånger (!) tack och lov gick allt bra! Sen hörde hon väll vår granne och gick för att få komma in igen. Pilo var duktig gosse och stannade kvar. Hon har inte sprungit runt utan mest spankulerat omrking i trädgården.
Knasmadame!

Imorgon börjar min nya kurs. Spännade och jag tror det kommer bli mycket intressant med svenskan.

Kram!

Kärlek

Det är att komma tillbaka till skolan och träffa alla underbara människor igen! Fast det är jobbigt att ställa om dygnsrymten och allt så känns det bra, det är nog nyttigt att göra det med. Haft något långa sov... mornar? middagar? under jullovet. Vaknat efter 11 några dagar.... Skäms på mig!

Men det är också kärlek att komma hem efter en lång dag och höra min älskling säga "brödet ska snart in i ugnen, det jäser bara nu" även om han är kritvit av mjöl. Han lagade även maten idag så jag fick matlåda till skolan imorn.
Jag är bortskämd!

Det finns ju tydligen människor som läser min blogg så jag får väll göra lite uppdateringar här.

Pilo och även Pia äter nu glukosamin och nyponpulver och det vekrar ha effekt. Dom är som jobbiga 3åringar båda två! Det är bara skutte hit och skutte dit. Det är jättekul att se dom så friskus!
Pilo är ju bara så "pilotisk" ibland bara... Pias gamla Bucastäcke håller inte emot väta längre, så vi köpte ett nytt till Madame nu när det var så superkallt i julas. Så när det var sådär superkallt tänkte jag att "ja, Pilo är en björn, men det är ju närmare -30" så Pilo fick låna Pias gamla. Han lät det va så jag tänkte att han kanske fryser och tycker det är skönt.
Tji fick jag!
Fråga mig inte hur, men från ena sidan - över ryggen - och ner till den andra lyckas skrället ha sönder hela täcket. Förutom sömmen längst ner. Mamma fick klippa ut hästen...
Så täcket som tidigare kostat nästan två tusen är nu i spillror... Holländarna kommer få lite billigare hyra för nån månad.
Jag fick sen rapport av mamma och pappa att dom var lite förvånade häromdan när dom kom från jobbet och hästarna släppt ut sig själva från hagen. Tack och lov är det ju instängt runt stallet och utsläppet så dom tar sig ju ingenstans, men ändå!
Slår vad om att Pilo hittat på nått igen... Han upphör aldrig att förvåna mig.

Jag har ju kört honom endel för att sätta igång honom igen, men sen kom snön och jag kan inte köra överallt, så jag sadlade och prövade och det gick bra! Han gick inte med huvudet åt höger en enda gång, inte en tillstymmelse till det! Wie!
Men Back on Track underlägg är köpt och jag hoppas på att få det snart. Sen ska jag ringa veterinären igen i Mars tänker jag.. Jag tror han borde vara mer i form då.

Har haft ett underbart lov. Varit med mina syskonbarn och firat med svärfamilj och egen familj och hade underbara dagar då jag bara var på gården.
En smärre sorg är att mamma och jag aldrig åkte till Romme för att se legenden, kungen av kallblodstravare, Järvföfaks, göra sitt avskedslopp. Fast vi ska åka till Hudiksvall för att se honom! Jag måste! Hästen är så vacker och helt otrolig!

Mitt hjärta värker ändå just nu för min svågers föräldrar som båda drabbades av cancer i somras, de opererades i julas. Men tyvärr har det visat att hos hans mamma, som opererades för lungcancer och fick ta bort ena lungan, så har cancern spridit sig till lymfkörtlarna.
Jag är så JÄKLA trött på cancer. Jag AVSKYR det!
Jag tycker det är allt jag hör om nuförtiden. Mormor brukade prata med mig om det ibland... när hon fick operera sig. När det blev kallt brukade hon klaga över att det gjorde ont där de tagit bort bröstet.
Pga det så flyttade vi hit, jag och mamma. Men jag var ju så liten så jag tänkte ju inte på det då. Mamma sa bara att mormor var sjuk och var tvungen att vila. Jag hade fullt upp med att upptäcka gården.

Nä... nu sitter jag bara och tänker alldeless för mycket! Jag har ju redovisning imorn, jag måste sova!

RSS 2.0