FanFanFan

Bara så jag känner just nu...
Min älskade lilla häst, så mycket jag vill göra för dig, du säger ingenting och kan inte tala, jag bara ser allt i dina vackra ögon!

Så. Fredagsmorgon, då gav vi oss av. Packat matsaäck för mig, rustat upp med världens thermokläder, packat godis till Pilo och alla reflexer på. Sen gav vi oss av. Jag var lite stressad för mina snälla hästar som "alltid" går in lösa i stallet skulle ju busa just idag! Men jag stängde övre tråden vid grinden till stora hagen så jag inte skulle behöva gå mil för att hämta dom. Pia såg tråden och svängde, *SPJOINK* jahopp tyckte jag. Det var den grinden och en lycklig Pilo sprang vidare in i stora hagen.
Det började äventyret... redan vid postlådorna hemma ville Pilo inte gå längre,men jag hade Montygrimman på så jag fick honom igång igen. Fast det var till att med lock och pock få honom till platsen där Helena och hennes kompis mötte upp oss. Då var jag sjöblöt efter att ha pulsat med honom genom snön och med hans fart. När han vill går han säkert runt 12 km/h. Puh!

Men vi satte igång sen mot travbanan. Efter ett tag hoppade jag upp på Pilo och åkte med för att vila benen. Hos min snälla ridlärare som bor halvvägs så vilade vi lite. Vi fick stalla hästarna och värma oss. Det var ca -14C.
Sen iväg igen. Eftersom Kalle,Pilo och Lukas inte gått ihop så mycket innan så är dom mycket nyfikna på varandra så var 20 eller var 100 meter så stannade alla tre och vägrade gå. För då skulle det nosas och sen gå efter principen "Om inte dom går, går inte jag!" SUCK!
Efter många om och men kom vi till travbanan, där var Pilo lite upprörd, han var ensam i undersökningsstallet. Sen skulle vi springa och Pilo blev på bättre humör då, han skulle ju på uppmaning springa livet ur matte. Hihi!
Vetrinären tyckte "en gång till men inte så SABLA fort!"
Då hon böjde ena benet stod han så lungt och fint, han slickade lite på min jacka och vände sig sen mot vet. Sen såg jag att han förnöjt tuggade på nått. Vetrinärens headset!

Tyvärr blev inget klarare efter böjprövet. Då Pilo har en gammal skada som gjorde honom sned så springer han ojämnt. Och hans gång blev varken till eller från av böjprovet.
Däremot har han en fläck ca 5cm i diameter på ryggen där han är öm.
Vi skulle kolla tänderna för att utesluta dom, men det tog vi idag (lördag) då det lät lite läskigt i vetrinärstallet.

Jag skulle stalla honom i ett travstall för att vila innan vi red hem, jag orkade inte bära han sadel så jag tänkte att han får bära den själv dit. Så jag drog inte åt sadelgjorden så hårt. Efter 100 meter longerade jag häst med sadel under magen. Pilo är ju dock så snäll och go att han lugnade sig snart och jag fick hjälp att dra upp sadeln av Malin som var så go och var med mig under undersökningen.
Efter fikan så sadlade vi upp och gav oss av hemmåt.
Lukas som är så lugn och saktmodig att det finns inte, han och Pilo drog upp tempot rejält då dom märkte att vi skulle hem.
Det kände konstigt att sitta på hästen som just var hos vetrinären och hålla honom för fulla muggar då han ville störta hem!
Han lyckades ju självklart trampa sig själv med brodd på vägen hem,men det såg värre ut än det var.

Minusgraderna rasade på vägen hem och likaså känsel i tår,händer och ansikte. Men vi höll oss vid gott mod! Pilo är ju registrerad som Pilo Ö.T. I travet får det ju inte finnas två hästar med samma namn ifall de skulle hamna i samma lopp. Så Pilos uppfödare efter många försök skulle regristrera honom inte orkade med fler försök sa han "jamen finns det en häst som heter Pilo Ö.T?" "eh. nej" "Då får han heta det!"
Så vi satt och försökte komma på vad det där Ö.T kan vara.
Östen Torsten?
Överbyggd travare?
Överste Taktarmästare? (när en häst taktar kan den bara inte stå still utan liksom travar på stället otåligt)

Ja, och så vidare.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lördag. Stel i varje kroppsdel, förkyld och dötrött gick jag upp och lät hästarna få frukost inne och tog ut dom en stund senare. Pilo var på gott humör och precis som vanligt.
Vetrinären kom senare för att kolla tänderna, för vi ville inte droga honom på travet för då hade vi ju inte kunnat rida hem.
Allt gick super, men hittade vi något fel. Nope!
Men då är det uteslutet i alla fall. Tänderna är fina!
Stackarn fick sen stå och svettas inne, biverkning av det lugnande.

Tyvärr är det så vi får göra nu. Vi vet att han har ont på ett ställe i ryggen,men böjprovet gav inget att gå på. Vetrinären sa dock att vi nu testade en häst som stått i två månader så det värsta kan ha "läkt" sig för tillfället. Så jag ska nu sätta igång honom och skritta och trava försiktigt. Då köra mest för lokselen trycker inte lika mycket på ryggen. Ringa Pilos ET igen och ta hjälp av henne och köpa Glukosamin för lederna. Sen ska jag se om jag ska köpa ett Back on Track täcke som han kan ha på ryggen. Då han har varit igång ett tag och är i mer eller mindre "normal" arbetstakt ska vi göra böjprov igen och se om det finns en skillnad då han är igång.

Hon sa att det inte är konstigt att han är öm och sliten eftersom hans kropp i 11 år gått och arbetat mot och med sig själv med hans snedhet. Kroppen försöker ju alltid avbelasta skador och efter tid så kommer det sätta sina spår. Trotts att det egentligen är logiskt känns det FÖRJÄVLIGT! Min häst har ONT!
Men det är lugnt. Det är bara att hitta ett sätt att arbeta med det här så han mår så bra som möjligt.

Det här blev långt, men jag behövde få ut allt.

TACK Helena med väninna,Malin och Atrid för hjälp och stöd under fredagen!
GULD VÄRT!


Upp och ner

Upp

Min uppsatts blev godkänd!
Jag har världens bästa make
Min familj är den bästa, saknar mina syskonbarn så, dom är ju så underbara och jag älskar dom så allihop!
Jag är snart klar med alla julklappar för i år... pust
Snart är det lov, snart ska jag enbart mysa,gosa och vara med alla jag älskar! Kanske jag ska ta ner en bäddsäng till stallet och ta igen förlorat gos?

Ner

Trotts att jag avgudar den vetrinär jag har,hon är så pedagogisk och verkligen bryr sig om varje djur, så har jag
en miljard rakbladsfjärliasr i magen inför fredag!
Bara vill inte höra vad som fattas Pilo, samtidigt som jag måste veta sanningen. Ser bara mardrömsscenariot framför mig! Att han måste bli triangelmärkt, att han har någon åkomma som aldrig kommer att bli bra, att vi måste åka till Karlstad och röntga, att han kommer ha ständigt smärta... allt bara snurrar i huvudet!

Sen så avskyr jag en viss kommunledning i Värmland. Ni är bara egoistiska jävla svin utan någon som helst förståelse för individer och orsak och verkan. Hur ni kan sitta på era poster utan någon som helst respekt för människor, det är för mig helt otänkbart! Ni har ställt till med så fruktansvärt mycket skada att jag skulle vilja spruta ättika i ögonen på er, eller något annat som skulle kunna göra ont (och jag är inte stolt över dom tankarna) men ni har gjort så stor skada på mig och andra! FY!

Sen tänder jag ljus, jag ber och bönar, och jag skickar tusen tankar om dagen till Solsara och F. Jag delar ditt hat för cancer så otroligt. Så många släktingar för mig har försvunnit och varit sjuka. Det är så hemskt.
Men du är en naturkraft min vän!



Så. Det var väll det som var i tankarna idag...

Pest och kolera

Det är för mycket just nu, jag orkar inte

Pilo är dålig i vänster benet...
Pilo är inte bra
Pilo har ont

Min älskade häst har ont och det är min värsta fasa!
Jag återkommer... orkar inte dra allt nu. Min optimistiska känsla börjar bara svalna av och jag
har en klump i magen av att jag inte kommer vilja höra svaren av vetrinären.
Förhoppningsvis är det bara jag som tar ut allt i förväg igen...

Till det så har även min systerdotter problem och mina föräldrar har det tufft.
Mer än så kan jag inte säga fast jag skulle vilja. För det är bara skit alltihop!
Sen ligger som alltid lilla F i närheten och mitt hjärta blöder lite till.

Min motivation till skolan är låg just nu, fast jag vill, så jag försöker
Många <3 till min studiegrupp!
VFUn var så kul och jag tror jag har grepp om uppgiften vi har, det är producerandet av text som är jobbig

Tack och lov så har jag energiresurser att vara hos.
Jag bakade med Lilla Ekot idag och fick så mycket gos och kärlek!
Underbara syskonbarn och Guddotter, jag älskar dig!
Sen ska jag till hästarna och katterna imorgon och det gör att allt känns lite bättre
Allt brukar alltid bli extra tungt när jag varit i lägenheten för mycket och inte fått någon ro med mina djur

Allt känns nog bättre imorn


RSS 2.0