This is the life

Känner mig smått förvirrad, men ändå på två fötter
Om det går ihop för er?

Men jag ska träffa söt och lilla M imorn!Det ska bli så kul att träffa dom igen!Sedan dom flyttade har det blivit så länge mellan gångerna vi ses. Förr bodde vi i samma hus, bara några trappuppgångar mellan oss, vi tvättade ihop,var ute och gick, såg på film (nästan varje vardagkväll) handlade och alla småsaker ihop. Det var så skönt.
Nu är det så ensamt...

Fast ensamhet kan också vara skönt, jag kände det idag. Älskling åkte till universitetet och jag var ledig! Jag fick sova länge och jag fick vara ensam i hela lägenheten och göra vad jag ville. Det var underbart. Det är så få gånger jag varit ensam i lägenheten så jag kan räkna gångerna på båda händerna. För antingen är jag i Karlstad eller Årjäng, eller så är han hemma. Så det var så skönt att inte behöva stressa upp och sen få äta frukost och ta tid på sig. Sen på eftermiddan så gick jag och lade mig för att vila. Älskling kom hem senare och kom och lade sig nära mig i sängen och vi vilade ihop.
Lyx!Mys!Kärlek!

Det känns som jag inte hänger med i skolan. Som att det är massa saker jag borde göra, läsa, skriva, men jag kan inte. För vi har inte kommit dit än... Har en massa projekt vi ska göra, men jag kan ju inte börja på något jag inte gjort.
Har beställt böcker på lycknis, men dom har inte kommit än.
Sedan ska jag skriva en sammanfattning på Teaterkompassen imorgon, jag hoppas V inte är arg på mig. Hon hade också missat den lektionen... hon satt brevid mig då jag frågade om jag skulle skriva något eftersom jag hade missat lektionen. Så våran lärare sa att vi kunde göra det.
Så V måste också göra det.
Det var inte meningen. Förlåt.

Min älskade häst mår bättre. Tacka gudarna! Jag har varit så orolig...
Men hon var inte glad igår då jag tog ut Pilo på en ridtur och hon var tvungen att stå i stallet.
Fast det var så underbart att rida ut igen på en långtur. Jag red i bara Montygrimman (bettlöst) och han var så duktig! Min prins, mitt hjärtas fröjd och glädje! Tack för att du bär mig och för att jag får uppleva så underbara frihetsögonblick med dig! Tack för att du är min vän och litar på mig... att galoppera över vidsträckta ängar, snöbeklädda eller fulla med blomster så kan det enbart vara så ljuvlig med dig, min vackre springare!

Filmtips för dagen, med tanke på hästar och ljuvliga saker, så rekomenderar jag varmt The man who cried med Johnny Depp och Christina Ricci. Den är sorglig, romantisk men ljuvlig. Ett drama om en liten flicka som blir skickad från sitt hemland pga av judeförföljelser. Hon hamnar i England där hon får en fosterfamilj, men glömt allt om sin barndom och vet inte vart hon tillhör. Hon flyttar sedan till Paris och påminns om sitt förflutna, men när tyskarna går in i Frankrike måste hon fly och lämna sin kärlek bakom...
Den är helt underbar.
Johnny Depp på vit häst... need i say more?

Well... klockan går fort. Dags att ta min bok och krypa ner i sängen.

Amy Macdonald - A wish for somehing more





Förbannad!!!

Jag blir så jävla trött på samma förbannade människa som ständigt ska kritisera allt jag gör och tycker och tänker. Speciellt när det gäller något som ligger mig så nära hjärtat. Okay när det gäller teorier kring andra människor och deras hästar, vilket träns man ska ha när och vad jag tycker om den och sadeln... MEN!

 När det gäller min egen häst. Då FAN är måttet rågat! Jag tänker ALDRIG mer tala med människan. Inte ett ord! Våga bara kritisera och testa vad jag vet om en häst jag haft i 11 år! Jag vet hennes vanor. Jag vet var hon går i hagen, jag vet hur hon betser sig. Jag skulle aldrig utsätta henne för någon risk, jag har ALDRIG sagt att jag förstår mig på vad som hände henne, annars skulle jag väll aldrig släpat dit veterinärer i tid och otid och terrorisera dom på telefon. FAN, såhär arg har jag inte varit på länge... Åh, om det bara fanns rent-a-bomb i verkligheten. Gå och dö!
Jag blir rädd för mig själv just nu.

 Jag ska krypa ner i sängen och fortsätta läsa Fool's errand nu.
Tack Tess för att du finns! Så skönt att prata häst med dig.

Nej, bara nej

Begravning idag... det var jobbigt. Jag ville mest fram till Malin och ge henne stora kramar och säga de rätta orden Men vi kunde inte stanna tillräckligt länge för att jag skulle hinna träffa henne. Det var ca 200 personer. Helt fullsatt kyrka Sagt adjö nu, men det känns konstigt ändå. Mamma ringde förut Pia är halt När jag och älskling var där förut gick hon som vanligt och tjaffsade som vanligt med Pilo om vilken hö-hög som var bäst och så vidare. Som dom alltid gör Men nu sa mamma att när dom tog in de för kvällen verkade hon inte vilja stödja helt på ena frambenet Det är frambenen som är hennes värsta skador Benen i hennes knän har blivit skadade och lösa benfragment som legat löst växer sakta ihop. Alltså blir benen stela till sist om det vill sig illa. Veterinären sa att det kan aldrig bli bra, bara värre Älskade, underbara Madame. Jag önskar så att jag kunde ta bort hennes smärta! Jag vill inte att hon ska lämna mig, men samtidigt vet jag att dagen enbart kommer närmre... Men det är inte mitt beslut att ta. Hon är endast min i hjärtat Inte på papper Varför lämnar alla mig i år?

Royal assassin

Boken är så bra!
Tack Tess,Tack! Du e fan guld värd.

Det gick bra idag när vi spelade upp, jag hade konstigt nog mycket pirr i magen när vi började,men allt löste sig sen när vi kom upp "på scen" (vilket var en judomatta). Barnen tycker om våran teater, fast några blev lite rädda för trollen.
Men det känns så bra att allt arbete fick det resultat vi arbetat mot,
Inget gick fel. Förutom lite på en dans, men so what! Ingen utom vi visste hur dansen egentligen skulle se ut =)

Absolut gladast idag är jag över Älskling! Han ringde mig så stolt och sa att han kände sig bättre än vad han gjort på två månader! Han har rakat sig, tvättat håret och gått upp tidigt (för hans del räknat) och ringt universitetet och haft sig.
Det känns som tusen kilo lyfts från mig!
(Och han rakar sig och tvättar håret annars med, det var bara att idag var det speciellt... eller hur ska jag beskriva.. =P )

Lunchade med Karlstaborna idag (syster med familj) och pappa.
Han bjöd på lunchen, men Lilla Ekot, sötungen själv, charmade personalen så på resturangen att hon fick gratis mat! Dom kom även speciellt enbart för att fråga om hon tyckte det var gott. Gullungen!
Hon lade huvudet på sne så hon lutade sig mot min axel för att gosa. Jag följde med dom hem sen och lekte med henne medans pappa hade konferans, sen skjutsade han hem mig.
Så kul att träffa pappa igen.
Har inte varit på gården på ett tag nu. ABSTINENS!
Speciellt efter djuren och faktiskt över att sova i mitt gamla rum. Där hörs inte stadsbruset. Enbart tystnad och välbekanta ljud från mitt vatten element och vinden mot husknuten.
Det känns i hjärtat när jag tänke rpå det.

Men nej... skola imorgon med.
Måste sova.


Tillbaka till skolan

Det känns både bra och dåligt att vara tillbaka i skolan.
Men det dåliga hänvisas enbart till tidiga mornar ;)

Det är skönt att vara tillbaka i klassen och umgås med klasskamraterna, även att komma igång och få vara
kreativ både fysiskt och psykiskt.
Jag ser fram emot slutet av veckan då vi ska framföra vårt teaterprojekt för två förskolor!
Fast jag är lite nervös över essän än. Jag får se hur det går och som så många kloka har sagt så är det bara
första genomgången nu.. sen får jag det tillbaka med massa tips och sen är det ju slutgiltiga inlämningen.
Fast det känns tufft ändå.

Kunde inte haft en bättre start på terminen.

Men NU måste jag i säng!
Krams

Juste!

Det glömde jag ju berätta!

Min världsbästa man gav mig två filmer igår.

Sweeny Todd, speciall edition
Corpse Bride

I love him!

Sen lagade vi mat och tittade på Corpse Bride och myste ihop... Underbara maken min!

Fan

Dagens I-landsproblem.. :

Kom just på... det är 10 januari idag...
V har inte förlorat Spotify än... men gör det säkert på måndag...

Damn!!

Lycka/sorg

Det är så mycket som snurrar just nu

1. Min syster ska gifta sig! (Lilla Ekots mamma, syster nummer tre.)
2. Min äldsta vänninas bror gick bort i en tragisk bilolycka på nyårsafton
3. Personligt gnäll. Dvs. tvätt,essä,skola,golv som borde skuras osv...

Som sagt, min syster ska gifta sig och det är SÅ roligt. Jag kan inte vara mer glad för din skull syster! Jag hoppas din dag blir lika underbar som min, att du får känna den där strålande lyckan genom hela dagen! Att du känner att det är eran dag! Fortfarande kan jag tänka på min bröllopsdag och då blir jag helt varm i hjärtat och drömmer tillbaka. Det gick för fort.. det var en sån stund då man bara vill stanna i ögonblicket och låta det vara för evigt!
Och jag kom just nu på en hemsk tanke.... Vad fasen ska jag säga i mitt tal!!
IK!

Den 22 Januari ska begravningen hållas. Hon har inte ringt mig, fast jag har sagt att jag finns om hon vill ha någon att prata med, men hon har en underbar sambo och släkt omkring sig. Jag bara önskar att det fanns något jag kunde göra för att ta bort det onda. I en hemsk olycka förlorade hon sin pappa då vi var små. Nu sin bror...
Jag har själv så svårt för att förstå att det har hänt. Jag fick höra det på ryktesvägar, men vägrade tro på det tills hon ringde och bekräftade det.

Det var begravning för våran granne igår. Mamma och pappa var där. Jag och älskling stannade hemma.. jag ville inte riskera att smitta någon då... Jag ska gå över till B-I nästa gång jag är hemma. Jag kan inte tänka mig smärtan i att förlora sin livspartner.
När syster ett var hemma över nyår så såg vi på P.S I love you. Älskling firade nyår i Arvika så vi var på skilda håll... När jag satt där och såg på filmen som just handlar om att förlora den man älskar i förtid så grät jag floder och undrade varför min syster hatade mig så mycket som ville att jag skulle se något så hemskt.

(Filmen är underbar. Tips,tips. Men man gråter....)


Bläh. Nu måste jag återgå till att vika tvätt. Sen städa... Mamma och pappa kommer imorn!
Skit... mina blommor ser ut som hej-kom-o-hjälp-mig... det kommer jag få höra.. nåja. Mamma kanske kan rädda en?

Sabla typiskt!

Just imorgon är det första dagen på skolan och här sitter jag och väntar på nästa gång jag måste springa till toaletten och spy!

Förbannade jävla skit!!

Jag avskyr att ha magsjukan!Förra terminen gick magsjukan i klassen och jag tyckte då hur lyckligt lottad jag var som inte blev smittad. Jag brukar annars alltid få den...
Och ja, än en gång.

För att försöka se det postitivt så kanske jag går ner i vikt till den jävla Wii boarden.

Usch. Vet inte om jag ska skratta eller gråta.
Önskar att dagen var slut och jag var frisk. Man märker först när man är sjuk hur underbart det känns att vara frisk.

Hoppas älskling inte blir smittad, men vi bor ju  ihop så chansen är väll liten.

Saknad

Sitter här vid datorn och undrar om det är meningen att man ska sitta med två tröjor, poncho och raggsockar inomhus och fortfarande frysa.
Händerna är som isbitar och jag ryser om vartannat.

Måste skriva klart essän... Det är inte mycket kvar, men jag är inte nöjd.
Det känns som vanligt som att jag har tappat tråden och yrat iväg. Som alltid
Jag trodde länge att jag lätt skulle klara av den här uppgiften, men icke.
Jag vet inte om jag väntade för länge för att börja och totalt skjutit det ifrån mig för länge tills det bara nu är en plåga att försöka klara av..

Nåväl. Nånting blir det väll iaf

Känner mig mig så ensam, fastän jag inte är själv i lägenheten. Men älskling sover fortfarande...
Jag vill att han ska få sova det han behöver. Så less på att höra att han inte är utvilad, att han är trött och sovit dåligt.
Varför kan det inte bara rulla på nån gång... alltid är något fel. Varför är det så?
Är det inte sömnen så är det ryggen eller migrän eller något annat..

But I will run until my feet no longer run no more
And I will kiss until my lips no longer feel no more
And I will love until my heart it aches
And I will love until my heart it breaks
And I will love until there's nothing more to live for


Jag saknar mina hästar.
Mina varma, goa hästar.
Jag vill borra näsan ner i deras vinterpäls och känna doften av häst, hö och läder.
Känna värmen av deras andetag mot min kind när dom hälsar mig välkommen hem.
Höra deras mjuka gnäggningar när dom är glada att se mig, det värmer så skönt i själen.

Jag önskar att jag hade ett  djur här i stan. Någon att krama och någon som håller mig sällskap och som gör att jag kommer ut mer.

Saknar Maya och Bowie på nätterna. Dom brukar alltid ligga och spinna vid mina fötter... Maya brukar iof ofta väcka mig på nätterna för att hon vill sova så nära ansiktet. Fast en norsk skogskatt är inte det lättaste att ha brevid sig på kudden för pälsen tar ganska stor plats.

Saknad är nog dagens ord so far...

RSS 2.0