Ledig helg?

Helg igen äntligen och jag är hemma i Arvika! Fast igår var det begravning för Älsklings farfar. Det var jobbigt, men en mycket fin begravning. Jag önskar jag kunde skydda honom från sorg, men som vi lovat varandra "dela glädje och sorg med dig"

Just nu sitter jag och vet allt jag borde göra, men ids inte. Jag borde städa och plocka ut och i diskmaskinen. Medans jag också borde sitta kvar här och börja skriva på en massa skoluppgifter. Mest av allt vill jag bara sätta mig i soffan med varm choklad och fortsätta läsa i min Assassins Apprentice av Robin Hobb!Den är så bra och jag vill bara se hur det går för när jag var som mest upp i boken ringde min svägerska för att säga att det fanns en ledig tvätttid i tvättstugan så jag fick springa ner och knipa åt mig den. Hon och hennes sambo bor i huset mitt emot oss så vi delar tvättstugorna med varandra. Vilket är så bra som det kan bli. När hon behöver tid så kan hon få ta av våran och tvärtom. Mycket lättvindigt.

Senare idag ska jag på examenskonsert för min kusin som är färdig sångpedagog. Farmor och farfar och övrig släkt har också kommit hit Det ska bli så kul att träffa dom igen. Inte ofta vi ses och det är inte lätt nu när de tyvärr börjar bli äldre. När Älsklings farfar nu gick bort  så får det en att tänka till på den tid man har med varandra.

Nej, nu kan jag inte sitta här och nöjesskriva längre. Måste göra nyttiga saker nu.

Why oh why

Sitter här och är superrastlös!
Jag vill bara vill ha något att göra, samtidigt som jag har MASSOR att göra!

* Tackkorten måste skrivas klart
* Disk att sköta
* Skolarbeten att skriva
* Säng att bädda
* Bok att läsa
* Lägenhet att städa
* Sist men inte minst.... Räkningar att betala!

usch, jag är bäst på listor över jobbiga saker =(

1 av 5!

Jag har klarat en inlämningsuppgift!Den första!

StatusGodkänd
Bedömd avMia-Marie Sternudd-Groth
Kommentar

 

Sara!

Det är spännande att ta del av din berättelse, där du använder dig av flera filmklipp för att förtydliga ditt resonemang. Du har gett ett personligt svar och använt dig av  erfarenheter från kursen och litteratur. Tyvärr blir det inte så fördjupat svar, om jag inte hade varit insatt i vad drama är hade jag inte blivit så mycket klokare av din förklaring. På så vis är den lite tunn. Filmklippet "frozen moment" finns på youtube och sätter fokus på deltagarkulturen. På 1970-talet använde sig Augusto Boal av "osynlig teater" där skådespelare iscensatte situationer på offentliga platser för att påverka människors politiska värderingar- få dem at tänka till.  Kanske kan man se Frozen moment som 2000-talets replik på osynlig teater??? en fundering bara.

mvh

Mia-Marie



Det känns så skönt att ha det avklarat så jag inte behöver tänka på det mer, behöver lägga fokus på dom nya uppgifterna som vi har parallellt med varandra.

Har en i dans, en i musik/drama och en essä. Sen även ett arbete att skriva om min tid på praktiken nu. Det känns lite tufft att skriva på så mycket samtidigt. Det är lätt att blanda ihop all litteratur osv, men det ska nog fixa sig.
Jag bryr mig inte om att få högsta betyg i skolan. Bara jag blir en bra pedagog med förståelse för barn är jag glad.

Imorgon är det dags att pressa hö hos mamma och pappa så jag ska ta att få lite sömn, men innan dess vika tvätt... Hela sängen är fylld med tvätt från förra veckan som han inte hunnit vika på en hel vecka. Han måste verkligen haft fullt upp med skolan för att inte hunnit med en halvtimmes arbete.. men men. Vill man få nått gjort får man göra det själv?

Gonatt och krams

Suck

Jag önskar så jag kunde åka till honom!! Jag älskar honom så och önskar läget kunde vara annorlunda.
Men jag kan aldrig säga "nej mamma och pappa jag kommer inte kunna vara på gården och ta hand om det här för jag ska hem" För i och med att dom tagit hand om mina hästar nu i tid och evighet har jag ingen rätt till det. Dessutom är det just ofta hästarna som ska tas hand om. Så vilket veto har jag? Det enda jag får höra är "Ja,men det är ju dina hästar Sara!" Jo, jag vet det!

Jag är gift och har eget hem i Arvika, men mina hästar är 5 mil bort, jag kan inte ta hand om dom varje dag och jag har inte råd att flytta dom. Och nu när praktiken ligger närmare gården än Arvika är det där jag är.
Vilket innebär att lägenheten och tid med min Älskade blir minimal.

Sen när det bestämms saker så kort inpå att jag måste vara med och pressa hö osv blir jag bara så frustrerad. Hade sett fram emot en helg med honom med mys och lugn och ro efter en vecka på praktiken, men nej. Så ska man till gården. Jag älskar hästarna, men har knappt ens hunnit få 5 minuter med dom. För även om jag går upp sex, nej då har mamma och pappa gått upp kvart i sex och redan tagit ut dom!
Jaha! Och ni klagar på att ni inte har nån sovmorgon?

Sen är jag inte där förrens efter 17 och kan inte ut och rida för Pilo har tappat en sko och det är becksvart ute.

Så all tid jag får är då dom äter efter dom har gått in...

Depprimerad!


Vad göra?


Jag vill inte sälja Pilo! Han är min livsglädje
Jag har inte råd att flytta, dessutom blir ju Pia ensam då.
Jag har försökt få medryttare,men ingen vill då han ska stå på gården.
Jag vill inte hyra ut på foder, jag är så rädd för hur han skulle bli skött.

Jag vet, jag får skylla mig själv när jag inte kan tänka mig låna ut honom och är bara egoistisk som behåller honom
då jag inte har tid?

Depp...


Direction sky!

Superdag idag!

Trots magproblem (magkatarr igen tyvärr,för mycket kaffe) och att jag idag går 12 timmarspass så har det varit en bra dag.
1. jag hittade mitt förlorade pannband i mamma och pappas vant&möss låda!
2. jag har haft en toppendag med barnen än så länge! Vi har lekt,spelat och jag spelade gitarr med dom förut och det var så populärt att de sjunger vissa strofer fortfarande.

Rolig händelse.

Ett av barnen .. Bernt,3 år, säger vi.. grävde och lekte i sandlådan och självklart blev han både blöt och kall så jag föreslog att vi skulle gå in och låna ett par lånevantar (det är bortglömde vantar som barnen kan ta om deras inte är med för tillfället eller blöta). Vi gick in och jag letade upp ett par vantar. Första paret var för kalla sa han. Jag kände efter och tyckte dom var hur bra som helst, men nej. Så jag letade upp ett par till, bara vanliga fingervantar. Dom passar inte var svaret. Nehe.. jag suckade och stönade inombords för dom passade ju visst. Letade upp ett tredje par. Dom vill jag inte ha! Precis när jag vände mig om hade han gått till sin plats och dragit ner sin låda och tagit upp ett par identiska torra,varma och vattentäta vantar. Dom ska jag ha!
Jag kände mig som en idiot.
Att barn har bra vattentäta,tjocka,varma vantar är trot eller ej ovanligt. Att föräldrarna är kloka nog att ha med TVÅ par är en gång i världshistorien. Och det fick jag vara med om idag!

Fröken!!

Ja, nu var man fröken igen. Eller stora Sara som vissa säger då det finns ett barn med samma namn på avd.
Det är kul än så länge och härligt att träffa barnen igen! Fast igår vet jag inte vad det tog åt dom, kanske var det bara det att de knappt fick vara ute då det blåste halv orkan utanför, för de sprang och förde en ljudvolym som kunde ha spräck rutorna.
Jag var helt slut då jag kom hem till mor och far. Är något piggare än så länge idag, men ser inte fram emot att behöva köra in spånet till hästarna då jag kommer hem.

De samlingar och aktiviteter jag fört än så länge har gått bra (Peppar peppar) men jag har inte spelat gitarr än. Fast det var sagt tidigare idag att vi skulle testa idag. Jag får se om det blir nått. Det vore så kul att pröva.
Annars så saknar jag faktiskt klassen.
Kanske jag har varit här för länge så jag blivit "hemmablind"?

Nåväl, kramar från en trött fröken...

Hmm..

Okej då.

Han gjorde sina urgoda pannkakor till mig och har flörtat som bara den.. så jag är inte grinig längre.
Jag tycker bara det är så jobbigt när bara jag ser saker som borde bli gjorda. Sen borde jag bli bättre på att ta tag i konflikter när jag känner dom komma. Å andra sidan går det över efter ett tag ialla fall.

Jag vill inte vara nån som bara träter hela tiden. Istället gör jag något åt det jag är sur över. Han kommer alltid på senare varför jag varit grinig och ber om ursäkt.

Nu tänker jag dra honom ifrån datorn innan jag åker till mor och far och djuren ikväll.
Känner verkligen inte för att köra i mörkret och regnet, men jag måste dit.

Krams

Tack Tess

Fick ett helt underbart mail av Tess som muntrade upp mig betydligt.
För idag har jag fått ta hand om hela köket efter att två män lagade mat igår. Lasange...
Eftersom jag är vegetarian så blev det ju två formar... Vet ni hur hårt det sitter efter en natt?
Nobel skulle ha blivit shockad över mängden dynamit som nog egentligen skulle ha behövts för att få loss resterna.
Men jag är stark och klarade mig med en diskborste och varm vatten

Jag tror jag skulle vilja anmäla min man till 4-6 samt 9.
Någon mer som vill göra en anmälan?

Kurser för män 2008

Folkhögskolan fristående kurser för män HT-08

Kurs 1

Hur man fyller på ispåsar
Kursen går igenom varje arbetsmoment med diabilder.

Kurs 2

WC-papper. Är det sant att toalettpappret växer ifrån pappershållaren?
Diskussionsgrupp

Kurs 3

Är det möjligt att lyfta upp toalettringen innan urinering?
Och hur kan man lägga ner den igen efter urinering?
Mycket praktiska övningar

Kurs 4

Efter middagen: Flyger de smutsiga tallrikarna själva till diskhon?
Lösningar och exempel på videoband.

Kurs 5

Lär dig att hitta saker, börja med att ställa de på de rätta platserna
istället för att gapa och vända hela lägenheten upp och ner.
Öppen forum

Kurs 6

Att ge blommor till din älskade skadar inte din hälsa
Bilder och ljudband

Kurs 7

Våga fråga efter vägen när du inte hittar
Berättelser ur verkliga livet.

Kurs 8

Är det genetiskt möjligt att hålla tyst när frun kör bilen?
Körsimulator

Kurs 9

Lär dig skillnaden på fru och mamma
Rollspel

Kurs 10

Hur man lär sig att älska shopping?
Andningsteknik, meditation samt mental träning.

Idag städas alltså kök, och om 50 min så börjar tvätttiden... vilket dessvärre kommer bli ca fem maskiner idag.
O hoy vad jag älskar mitt liv. Samt att köksmattan nog egentligen behöver tvättas den med. Suck

Sen behöver alla bokhyllor dammas ur, fönsterbräden damms, fönstren tvättas, kylskåpet skuras, frysen frostas av och klädkammaren sorteras och städas.. När ska jag hinna det?
I need help, men Han är ju sjuk... och idag gick han upp halv ett... sitter fortfarande och äter frukost.

Behöver också bli klar med dansuppsattsen i skolan, och jag har inte den ena boken jag behöver. Damnit.
Varför kan inget vara lätt?

Less... så jävla less

Kom hem i torsdags från semestern och det har varit helt underbart!
Varit både här och där och klarade värmen mycket bättre än jag trodde, jag tom tyckte det var himmelriket att ligga och
sola och gå ut i det 25 gradiga vattnet. Och det var det!
Tänkte inte på något annat än hur underbart det var.. Sen gå tillbaka till solstolen och bara njuta..

Tyvärr kan jag inget annat än vara ledsen över mig själv igen. För än en gång har jag tappat bort något jag älskar.
Jag blir så trött... för jag försöker hålla ordning på alla mina saker och lägga dom på samma ställe jämnt så jag inte ska tappa bort dom. Men tydligen så har jag gjort det igen
Den här gången mitt favoritpannband som jag köpte på Arvikafestivalen i år...
Sist så var det min älsklingsmössa från Arvikafestivalen. Fast den tror jag någon stal på universitet. Eller så bara tappade jag bort den med =(
Höll även på att tappa bort min palestinasjal för några månader sen, men då kom jag på det och sprang tillbaka till Gläntan och där låg den på en soffa och kände sig bortglömd.

Det hjälper liksom inte att försöka hålla koll på sakerna här hemma när en annan i hushållet skulle bosätta sig bäst i en kloak!

Förlåt. Men just nu känns det mest så.

Jag har varit borta i 9 dagar och kommer hem. Det mesta av pappersoredan ligger där den gjorde innan, På badrumsgolvet ligger golvmoppen blöt och äcklig halvvägs in till dushen. Dammsugaren är inpluggad och tar upp hela vardagsrumsgolvet men det ser inte ut att blivit dammsugat i första taget. Samma oredor är kvar här och där i hela lägenheten. Det gör mig så ledsen.

För hade han varit borta så länge hade jag städat upp hela lägenheten innan han kom hem. Ställt fram levande ljus, köpt nått fint, haft fina kläder på mig osv

Han hade dushat
Han hade rakat sig
Han hade bäddat sängen (men i övrigt i sovrummet var det lika oredigt, bara själva sängen var i ordning)
Han hade diskat (men spisen och diskhon osv var ostädade)

Thats it liksom

Mamma och pappa hade städat gästrummet där jag brukar sova, bäddat rent och fräsht och mamma lagade vad jag än önskade. Dom tom tog ut hästarna så jag skulle få sova ordentligt eftersom jag kommit hem så jag skulle få ställa in mig till svensk tid och så.

Så, hm, det här med pannbandet tog nog egentlgen bara fram mycket underliggande irritation.

Nåväl.
Jag ska leta lite mer.. men det kommer nog inte fram.
Fan också!

Nighty

RSS 2.0