Wonderday

Har haft det så skönt idag.
Åkte till Årjäng med min väninna som är galen i hästar, men aldrig fått rida tidigare i livet pga av att hennes mamma är så allergisk mot pälsdjur. Det råder vi bot på nu!
Hon fick rida grannens fjording Emil, aka Buffel! Eftersom Pilo varit lite bänglig på sistonde och inte varit riden på en vecka vågade jag inte släppa upp henne på honom. Emil är inte helt säker han heller, så jag tänkte som så att jag kunde ta honom som handhäst.

Det gick bra. Ungefär som att låta en ferrari bärga en traktor...
Pilo tröttnade till slut på att stanna och sakta in för att vänta in Emil så jag tog av longerlinan och fick äntligen vila armen.
Inte heller så säkert att ha handhäst om det är en hel longerlina mellan antar jag, men min häst tar sjumila steg

Red i en väns sadel idag. Har haft den förr, den sitter inte perfekt, men duger.
Dock hade jag glömt hur annorlunda det är med riktig westernsadel till skillnad från min bomlösa.
Har så ont i benen nu, men det är på rätt sätt.
Vi hade en jättemysig tur i vårsol. Hästarna uppförde sig båda två, så gott de kan.

              

Pilo blev lite trött på mig dock när jag ville ha lite photoshoot med honom.

Fick ett fint iaf


Nej, nu är det dags att sova... temaarbete imorgon.
Känner mig iaf mycket nöjd över helgen!

Damnit!

Jag har just gjort något dumt... Jag har köpt ett nytt träns till Pilo.



Men det var ju så jäkla snyggt! Det mörka självklart. Saken är ju bara den att min ekonomi inte är den starkaste
men det är ju så jäkla lätt. Klick hit och dit och hoppsan.

I övrigt underbar dag.
Skrev massor på dansuppgiften, skurade golv, bakade matmuffins och vi gjorde hemmagjord pizza.
Den blev så god!
Sen fixade vi tvätten i all röran och släckte ljusen i tid ;)

Imorgon ska jag till gården och rida!
Underbart att få träffa godingarna igen, har hästabsitnens till 1000!

Nå, nu ska jag sova... suttit uppe waaaay to long pga av att jag tittade på Twilight.
Vad ser folk i böckerna och den filmen?
Jag skrattade som aldrig förr, mest pga av dåligt skådspeleri och manus och synen på vampyrer.
Men jag är väll för plägrad på Anne Rice

Nighty

Kan du va snäll och släcka?

http://www.aftonbladet.se/klimathotet/article4740196.ab

Jag kommer att släcka.
Kommer ni?


Oh yeah!

Vågen står numera på 71,5! Hihi!
I nyår då jag började var den på 75. Så 3,5 kilo har jag gått ner!
Känns otroligt bra. Hoppas det fortsätter, har bara 1,5 kilo kvar... Då är jag glad. Fast jag vill ner ytterligare 5. Men jag tar ett kilo i taget nu.. Mindre godis, mer motion.
Det blev ju tyvärr ingen capoiera idag, istället så var jag ute och gick i snöovädret, sen tränade jag på Wii boarden.
Imorgon ska jag köra yoga.

Sen så har jag skrivit på en del skolarbeten, känns bra det med. Hoppas på att lyckas gräva fram nått bra från de få hjärnceller jag har kvar. Har imorn också att skriva på. Arbetet ska inte in förrens den 16/4, men det är så skönt att ha det gjort. Sedan skriver jag på temaarbetet jag gör med my sunny girls i skolan. Vad vore skolan utan de!

Nu ska jag fortsätta dagen i samma tempo och skura några golv. Tog två igår så ska fortsätta med två idag. Sen ska jag stryka två par byxor som legat på strykbrädan i snart ett vecka. Bara ignorerat de hela veckan.

Livet leker igen!

Och tack för dina fina meddelanden E!
Hoppas allt är bra med dig :)

¤%&#+?!

Arg,förbannad,irriterad,frustrerad och ledsen...

Igår var allt underbart, jag lekte med hästarna på fältet, Pia först och Pilo sen..
Pia tyckte det var superkul och brallade loss några gånger, sen fick hon trava runt lite innan jag tog in henne.
Pilo körde jag bara markträning med. Vi sprang och lekte och sen tränade jag sidepass, flytta rumpan, inkallning och back-up. Vi gosade massor också.
Tänkte sen att jag skulle ta en promenad så vi började gå längs bygatan, sedan ville jag pröva att rida i halsring, så jag tog ledrepet och gjorde det till en halsring och sedan hoppade jag upp.
Pilo fattade vinken "du kan inte stoppa mig HA HA!" och galopperade glatt hem, nedför backen och stannade utanför stallet
Nedför backen blev jag lite nervös, jag hade ju ingen hjälm och 100% av alla gånger jag åker av är det barbacka och i högersväng, men det gick bra!

Idag däremot....

Vart ska jag börja?

Allt gick bra tills vi kom mittemot Emil (Pilos fjordkompis från förra betet). Där stannade han... Suck, morr, suck. Hoppade av och gick en bit innan jag hoppade upp igen.
Vi gick 30 m sen stannade han igen. Suck, stön, morr... lirkade och gick åt vänster och vände sen framåt igen och då gick han framåt i ca 100 m, sen stannade han igen, gick 50 m, stannade igen , jag tog in honom från stigen och in i skogen. det gick bra! I 20 m! Sen stannade han igen!  Men då blev jag arg och skäms för att säga det, men han fick en dask på rumpan till slut av tyglarna efter många andra försök.
Vi tog oss 100 m ner till gamla järnvägen innan det var dags igen. Jag hoppade av, ledde honom 60 m, hoppade upp. Då tåg Pilo Blådåre vid och allt var hopp,frust och spring. Suck...
Efter en travmarsh som han tog till galopp och en förbannade Sara så stannade han igen.  Jag hoppade av direkt, ledde honom framåt, hoppade upp.
Traven gick bättre efter det.
Vi gick säkert en kilometer innan han stannade än en gång... hoppa av, leda, upp igen. Trött på eländet kände jag hur en stigbygel inte tog emot utan kanade ner. Tidigare har jag haft problem med mina fenders för dom har inte fäst bra. Tog ut foten och fattade galopp ändå.
Efter galoppen stannade han återigen. Jag hoppade av och tänkte att jag kunde kolla fendern samtidigt. Då lossnar hela skiten från fästet i sadeln! Så där står jag med hela hela stigbygeln,med fender och allt mitt ute i skogen!

  (  http://www.hovslag.se/tillbehor.htm  <- Scrolla ner för att se vad fender är )

Jag fick ringa till mamma och pappa och be en av dom att komma och möta mig på vägen. Så där gick jag med en obstinat häst i ena handen och en trasig stigbygel i andra. Efter några kilometers uppförsbacke kom han så vi tog av den andra stigbygeln sen fick pappa slänga upp mig och jag fick sitta på min heta pålle resten av vägen hem.
Han stannade iaf inte... Istället fick jag göra tvärtom. Sitta och hålla in honom eftersom han var redo att explodera hela tiden. Eftersom jag red utan stigbyglar höll jag ju om mer med benen och det tog ju han som ökning såklart. Suck!
Heeeeemsk ridtur och jag har djävulsk träningsvärk efter att ha ridit utan stigbyglar!

Som tröst var jag inne på ICA och köpte en B&J. Ska ta den ikväll.. nu är jag bara grinig.

Önskar att jag visste vad jag ska göra med honom när det är såhär.. Jag är mest förbannad på mig som aldrig kan få nått att funka, jag som hade tänkt sälja sadelhelvetet för att köpa en ny! Nu måste jag laga den först... Suck!

Ge mig glada nyheter och bra skolvecka nu tack!

B&J

Har just gått från en bok till den andra... Just läst klart en underbar serie och tanken var att så fort jag hade läst klart boken idag skulle jag börja med dansarbetet...
Hm. nej! Istället, dum som jag är, har jag unvikit det som attan, vi åkte till svärföräldrarnas hus för vi har varit hus/fisk/kattvakt sen gjorde jag massa vegobiffar för att frysa in, sen värsta fredagsmiddagen åt mig och älskling, planerat in helgaktiviteter osv osv...
Allt utom att fixa dansuppgiften. Den ska visseligen vara inlämnad 16/4, men jag vill inte sitta kvällen innan och göra den.

Sen har jag hittat en ny kärlekshistoria
Sara + Ben&Jerrys = Sant
Men den slår inte HäägenDaaz. No no! Det är mitt livs hjärta..

Imorgon bär det av till gården efter tvätttiden, måste träna Pilo.. tänkt longera båda två imorn. Försöker hålla igång med Madame så hon också får känna sig behövd och jag behöver hållas igång med tanke på min nyfunna svaghet (B&J).
Sen rida igen på söndag och ta upp lite galoppfattningar, two step, back-up och så..
Vill ha clinic NU! Pratat med pappa så han ska filma oss nästa gång igen. Jippie!

Men nu ska jag lägga mig i sängen och läsa lite i nästa serie jag tagit upp.
Ska ge Twilight ett försök, vi får se hur det går...
Annie Rice är någon jag växt upp med och det här verkar mest vara en wannabe.. inte imponerad so far

Underbara vänner

Tack Lena, tack L-G, tack Solsara och så många fler... det är så skönt att veta att det finns människor runt en som tar emot när man faller...
Jag började dagen dåligt, men nu är det mycket bättre!
Ord gör så mycket när man tycker synd om sig själv. Eller så kan man pigga upp mig som älskling gör.
Genom att komma med helt knäppa påståenden som resulterar i kuddkrig i sängen, men han får mig att skratta när jag känner mig som mest miserabel och bara vill sätta på en gråtfilm och dra filten kring mig. Nu vill jag bara sätta igång med dagen om än något sent..

Sen... så har vi köpt festivalbiljetter!! Depeche mode, NIN, AiV, Diary of dreams, Welle, Anna Ternheim, DAF, Devision mfl!!
Åh... festival!! Jag längtar så mycket.. den gången på året då jag vet att jag är på rätt plats vid rätt tillfälle.. Bara få vara, inga måsten eller görande... bara vara och vara med goda vänner, bra musik, god mat, underbar underhållning. Kan det bli bättre?

Nej, snart kommer pappa och jag måste fixa disken så det ser någolunda fint ut här ;)

Smile!

Redovisningen idag gick bra, hade en toppendag med de som var där, fick höra massa komplimanger om att jag var söt!
Hihi!
Så skönt att ha en sak mindre att tänka på, sen har jag ju hamnat i den bästa gruppen för temaarbetet!
Saker och ting hamnar på plats och jag känner mig in the zone, skolan rullar bara på liksom

Åker till gården imorn, katten ska till vetrinären och Pilo ska få behandling. Ska bli gott för honom, han behöver pysslas om. Madame kommer bli mindre glad med tanke på att hon inte får någon och Pilo kommer stå på mittengången jättelänge. Där mäter mina knäppa hästar populäritet förstår ni, mest tid på stallgången = mest älskad.

Mitt I landsproblem idag är min huvudvärk... Haft ont i huvudet till och från i en månad tror jag... Spänningshuvudvärk som ligger vid pannan och bara moler... Eller så känns det som en yxa över halva huvvet... Så det klyver genom ögat känns det som. Ja.. typ... lixxxom... sådär...

Nej, funderar nästan på att lägga mig nu, är så sjukt trött och ska upp tidigt imorn. Åtminstonde lägga mig och läsa vidare i Fool's Fate. ( Ja, den är på engelska och ja den är på 900 sidor, men den är BRA =P )


Blind in darkness

Jag kan inte beskriva hur lågt jag går nuförtiden. Nu är allt bra! Men tidigare idag ville jag bara sjunka genom jorden. Dessutom är så många i klassen besvikna, ledsna, trötta och sjuka. Blir inte mer peppad av det...
Allt kändes helt OK i måndags trotts en oerhört jobbig redovisning, jag kände att mitt innehåll till den var kasst S o B gjorde allt super, vi var sedan med på alla andras dansredovisningar. Det var ganska jobbigt, korta raster och fysiskt krävande, men efter att ha fått världens mysigaste välkomnande av Lilla Ekot då jag hämtade henne på dagis var allt bortblåst!

Vi gick till Mariebergskogen och såg på smådjuren, hästarna, kaninerna, men ack, grisarna var ju inte där dom brukar! Vi gick sedan och lekte i ena lekparken och hon var så modig, hon vågade klättra till den större, heltäckta rushkanan och åka helt själv! Hon gjorde det flera gånger och var så stolt! Hela hon lyste!
Men eftersom det inte gick att undgå att hoppa i vattenpölarna och hon inte hade gummistövlar gick vi hem efter 1000 "sista!". Hon har lärt sig att det kan man ju göra på många saker "sista" gungan, "sista"rushkanan, "sista"sitta-på-stenhästen osv

Vi gick hem och lekte resten av dagen sen. Så skönt att hälsa på henne igen, hon ger mig så mycket energi, lilla stumpan. Dock försvann all den när jag kom till skolan.
Åkte hem tidigare för den huvudvärken jag fick kändes till sist i hela kroppen. Det gjorde ont överallt och till sist orkade jag inte med... Men så fort jag satte fötterna i lägenheten och fick en tycker-om-dig kram av Älskling blev det bra. Tog en varm dush och pratade om allt jobbigt, sedan fick jag en apelsinmilkshake och god mat. Det kurerar det mesta.
Fick tillbaka tillräckligt mycket av mig för att fixa en till dansuppgift. Phew.

Nu försöker jag ha siktet inställt på helgen!
Vill inte tillbaka ner igen!
Imorgon blir en bättre dag!

Alla dessa djur

Mamma ringde igår och berättade att de inte hade sett till Bowie på 5 dar, de hade letat och letat men inte sett till honom, frågat grannarna osv.De hade även gått i dikena men inte hittat nått
Bakrundshistoria:Bowie är katten med mer än 9 liv. Träffar vi vetrinären i Årjäng kommer han fram och frågar hur Bowie mår (!). Så ofta har vi fått vara inne med denna katt på 6 år..  Han hamnar alltid i trubbel med alla olika sorters djur. Och det finns bara en katt till i vår by, och det är bara vi som har djur. Så. Nu är det kört tänkte jag.
Nu har det hänt en gång för alla.

Men!
Så ringer mamma och berättar att han kommit hem och äter. Dock så är han helt brun i rumpan...
Det har han varit en gång tidigare för ca 3 veckor sedan. Vi tänkte att han ätit nått olämpligt.
Nu börjar jag tro att han är sjuk..

Sedan blev hästarna skodda i måndags. Toppen tänkte jag! Så ringer amma och berättar att båda haltar. SUCK! Alltså har hovslagaren slagit i sömmen så högt att de är ömma. Helt underbart, för det är ju inte så att Pia för nån månad sedan hade hovböld.... Men det var bra nu. Han erbjöd sig att komma och sko om, men det blev bättre.

Har äntligen inte lika mycket arbeten framför mig!!
Bara tre dansuppgifter och ett temaarbete i drama. Sedan VFU uppgifter men det går ju inte att göra nu..
så. Känns som jag börjar hamna på rätt spår igen, som att världen snurrar runt i rätt varv igen, veckan har varit helt fruktansvärd. Jag har kommit hem och varit helt slutkörd! Har skrattat och gråtit om vartannat och inte vetat vart jag skulle gå, så älskling gjorde det enda rätta och bäddade ner mig. Han fick göra det tre dar i rad.
Vad skulle jag göra utan honom?

Well, väntar på att min väninna ska ringa, för vi ska hälsa på mina hästar <3


Hjärtats fröjd och glädje!

Jag är ägare till världens bästa häst.

Så är det bara.
Körde dit på fredag på det gamla vanliga viset. Med kärra.
Nu pratar vi inte hästtransport utan med hästkärra och hästen transporterar vackert sig själv. Men men, det är mindre avgaser och han får en fin konditionsträning på köpet!
Så efter en underbar tur i 3+ och lysande sol kom vi fram till ridklubben. Han var först lite tveksam till allt, men fanns det hö kunde det ju inte vara några problem. På kvällen åkte jag dit för att visa honom ridhuset, två tog ut sina hästar för att testa formen. Jag tränade lite markträning och tog fram en bom för att träna sidepass över, sen lekte vi lite. Det gick bra, men sen tröttnade han och jag nattade honom.

På lördagen vakande jag supertidigt med världens pirr. Vilket nog Pilo märkte av, även om jag inte kände mig spänd då. Jag trodde ett tag att jag inte satt på min häst. Han var så full av energi att de andra red omvägar. Han for runt som en kotte och skulle inte trava lugnt och det var svårt att få honom att fokusera. När vi började i skritt med första övningen att skritta över en solfjäder. (tre bommar i rad) Piece of cake egentligen..
  1. Gick över en bom, sen kunde jag väll inte mena att han skulle gå över två anakondor? Hopp,skutt och iväg
  2. Gick över två bommar, men sen sista krokodilen var ju livsfarlig!Hopp,skutt och iväg
  3. Gick över två bommar hoppade över den sista
  4. Gick med skyhöga knälyft
  5. Stannade framför alla, frustade,fnös,gick över
  6. Nu travade vi... Han sprang över alla som ingenting...
Suck, han har gått över bommar hur ofta som helst, men han var bara en sånn fjant!
Nåväl. efter många om och men och efter att ha sprungit på ett tag lugnade han ner sig och blev den vanliga, normala Pilo. Den något heta,men ack så arbetsvilliga och snälla hästen.
Första lektionen kom även pappa och filmade 30 min åt mig. Guld värt att se sig själv.
Vi fick massa beröm och jag var så glad. Pilos uppfödare kom förbi och jag fick kort på de två äntligen! Han tyckte älsklingen såg fin ut, fast något rund om magen. Det är så skönt att veta att han har haft en klok ägare tidigare.

Lektion två var han inte lika het i början och arbetade på som bara den hela lektionen! Vi gjorde nya övningar som han satte på första försöket i båda varven! vi fick även tips på lösgörande övningar och övningar för hans rygg.
Vi testade även galopp, men då satte lokomotivet i honom igång igen så vi körde några varv sen fick det va. Han tog rätt galopp i båda varven och det är att sluta på topp för mig!
Jag fick sedan höra att jag var en jätteduktig ryttare och att jag har en kanonhäst på väg som är jätteduktig och följsam och vi borde inte tveka på att börja tävla!
Jag blir alldeless varm inombords bara jag tänker på det!

Idag trodde jag att Pilo skulle vara lika trött som jag, icke då. På med selen och iväg. Efter tio meter började han att takta och skynda på. Jag satt på kuskbocken stel,öm och trött och bad om att en dag få ha en lat häst som omväxling ;)
På vägen hem stannade vi hos en duktig "hästkarl" som hjälper mig med körningen. Eftersom jag har köpt en ny sele så behövde jag höra vad han tyckte. Han justerade den i nacken och visade vad som behöver ändras, vilket enbart är gjorden (woho!). Så nu har jag bara att se fram emot att mamma och pappa tar ned lite träd så ska jag snart iväg och lunna med min nya fina sele.
Underbara mångsidiga häst! Det är så kul att ha en häst man kan göra allt med. Köra timmer, köra "vanligt", rida och bara leka med. Sen att han är så ursnäll och pigg o glad jämnt!

Underbara häst, han är bland det bästa jag har!

(vill inte till skolan, vill stanna i mitt lyckorus och bara träna vidare med Pilo . . .)

RSS 2.0